Välkomna till Bo02 - pilgrimsfalkarna i Helsingborg

Se större bild

13 mars 2017 - dagliga besök

Så gott som dagligen har vi nu besöka av våra falkar i bolådan. Oftast verkare det vara Råger som kommer först in och som sedan ivrigt lockar på honan. Linnea dyker upp och sedan pågår ett "litet frieri och diskussion" vid boet, innan Råger ger sig iväg igen och lämnar honan kvar på boet, där hon kastar långa blickar efter "den flyende hanen".

I bildgalleriet finns det ett flertal nya bilder.

Relaterat beteende är givetvis en förberedelse inför förhoppningsvis stundande äggläggning. Runt den 25-26 mars 2016 kom första ägget och det ska bli intressant att se om en så pass tidig äggläggning sker även i år?!

- Christer Strid -

3 febuari 2017 - inspektion

Besök av paret falk. Råger på plats inne i lådan, ivrigt lockande. Linnéa lite svårflörtad, men ger med sig och kliver in. Var nog inte så imponerad i det här läget. Gav sig iväg strax därpå.


Linná kommer till bolådan.


Paret i bolådan.


Linnéa drar iväg igen.

Roligt att se att Råger hänger med ännu. Han är troligen den äldsta ringmärkta pilgrimsfalken i landet, född år 2000. Blir alltså 17 år!!


"Den gamle mannen", Råger.

- Christer Strid -

Frågor och kommentarer ...

... om pilgrimsfalkarna och om BO.02-projektet - hänvisas till Christer Strid eller skriv i falkparets - Råger och Linnéas - gästbok.

Bilder från webbkameran 2017.

Bilder och information från tidigare häckningssäsonger.

Lantmännens personal och ett antal frivilliga bevakar området kontinuerligt för att hjälpa falkarna.

Pilgrimsfalksprojektet döpt till BO.02 är ett samarbetsprojekt mellan Kullabygdens Ornitologiska förening (KOF), Lantmännen och Falkprojektet som ingår i Svenska Naturskyddsföreningens rikstäckande verksamhet.

KOF!!!     Lantmännen

 

Stöd verksamheten för pilgrimsfalkarna!

Bli medlem i Kullabygdens Ornitologiska Förening!

Kontakta KOF