Fredagsmys!

23 april, 2010 av Thomas Svanberg

Att en fredagkväll summera veckan över ett gott glas rött det är banemej fredagsmys det!

Det har inte varit mycket skådning i veckan men å andra sidan har inte vädret inbjudit till mycket spontanskådning heller. Nordvästanvindar i april brukar ge kall väderlek och veckan var inget undantag.

Igår kväll hade vi styrelsemöte i föreningen. Tyvärr en lite decimerad styrka som samlades men så är det emellanåt. Styrelsen konstituerades och kommittéernas sammansättningar gick igenom. Kassör Kaj gjorde en summering av ekonomin så här långt och det var mycket glädjande siffror som rapporterades. Medlemsantalen har ökat markant och vi ligger helt i paritet med de nivåer vi planerat utifrån. I början av året såg det lite mörkt ut då vi hade ett 90-tal som saknades. Vi kan dock konstatera att tillströmningen av nya medlemmar är stark och flertalet av de som var med under 2009 har nu förnyat sitt medlemskap. Mycket, mycket glädjande och stort tack till er alla!

Henrik avrapporterade festkommittéens arbete så här långt och vi har att se fram emot ett härligt arrangemang under hösten. Vi hoppas att vi får se många av er när vi träffas. Datum kommer att presenteras längre fram då det i skrivande stund inte är spikat.

Kommande helg blir det inte mycket skådning. Konfirmation av min guddotter imorgon och andra aktiviteter under kvällen. På söndag blir det förmodligen en tur.

Står du och funderar på lämpligt exkursionsmål kan kanske Kullen vara ett alternativ på söndag. Vinden skall göra helt om och vrida från nordväst till sydost. Kullen i sydostanvind brukar generera bra fågeltillgång och tror inte söndagen blir ett undantag.

Veckan som kommer ser giftig ut. Det verkar som att värmen äntligen kommer med lite sydvindar och med det lär det anlända större mängder flyttfåglar. Så ut på kvällarna och skåda – det är en härlig årstid vi har framför oss!


Trackbacka URI | RSS - Kommentarer

Lämna en kommentar

Namn (required)

Epost (required)

Hemsida

Skicka kommentar