Gam i sikte!

28 juli, 2013 av Thomas Svanberg

Den 16 juli på eftermiddagen såg en skådare boende i Västervik en gåsgam som på låg höjd gled över hans hus. Gamen fortsatte en bit och slog sig sedan ned i en trädtopp mer eller mindre i ett bostadsområde. Här satt den sedan till påföljande dag då den uppåt förmiddagen tog till vingarna och försvann söderut.
Dagen efter att den lämnade Småland syntes den i först i Falsterbo och sedan vid Havgårdssjön. Här trodde alla att den sannolikt tog nattkvist men icke. Dagen efter vid lunchtid upptäcktes den på Öland. Härifrån bar det av till Skåne igen och efter en tur i Falsterbo via Trelleborg var den sedan någorlunda stationär kring Börringesjön innan den försvann igen.

Detta är snart en vecka sedan och de flesta, inklusive skribenten av dessa rader, trodde nog att den lämnat landet för gott. Men icke!

Idag fick Martin Ekenberg syn på den från sin tomt i Grevie. Den kunde sedan lokaliseras i Halland och följas upp till området öster om Falkenberg där den nu tagit nattkvist. Vi gratulerar förstås Martin som fick ett härligt tomtkryss för vem kan ståta med gåsgam på sin tomtlista?

Gåsgamen vid Havgårdssjön 22 juli/Svanbild

Gåsgamen vid Havgårdssjön 22 juli/Svanbild


RSS - Kommentarer

Lämna en kommentar

Namn (required)

Epost (required)

Hemsida

Skicka kommentar