Den dära Tönn…

20 augusti, 2013 av Thomas Svanberg

Den satelitförsedda större skrikörnen Tönn som nu är inne på sitt 6:e levnadsår har ännu en gång gäckat oss.
Efter att ha tillbringat vintern i Spanien tog den sig under våren upp via Finland och vidare till Sverige. Diverse flygsträckor företogs kors och tvärs över landet innan den slutligen drog till västra Norge och hängde här i nästan 3 veckor. Sedan blev den blågula längtan för stor igen och det bar iväg söderöver. Anhalt Brålanda och sedan en dunge utanför Växjö.

Nu var det väl själve den om vi inte skulle lyckas se den?! De 2 senaste åren då den lämnat Sverige har det gått via vårt hörn. Från Växjötrakten drog den ned mot Kristianstad och därifrån troligen i torsdags rakt västerut över vårt område och destination Danmark. Således slapp den igenom igen utan att ses… Fast å andra sidan kan jag glädjas åt att den inte som förförra gången tog nattkvist en kilometer från mitt hem…

Men nästa år då jädrans!


RSS - Kommentarer

Lämna en kommentar

Namn (required)

Epost (required)

Hemsida

Skicka kommentar