Fiskgjusar!

2 augusti, 2013 av Thomas Svanberg

Vill man se fiskgjusar i action är området kring Sandön en utmärkt plats att ställa sig vid. Minst 3 gjusar är mer eller mindre aktiva under dygnet ljusa timmar och fiskar. Verkar finnas gott om föda i dessa dagar om än små bytesfiskar. Sannolikt är det id de mestadels plockar upp även fast jag häromkvällen såg en gjuse med ett plattfisk i klorna. Under vårarna kan man se dem komma med fina öringar och man önskar att man själv hade samma förmåga att fånga dessa utmärkta matfiskar.

När man står och kollar med kikaren på gjusarna är det svårt att hinna med och uppfatta hur kroppen är formad innan nedslag i vattnet. En stor vattenkastad uppstår och man ser först ett huvud sticka upp och därefter börjar flaxandet för att ta sig upp från spat. En bildserie nedan från igår kväll. Tyvärr ingen fångst vid detta dyk men på nästa blev det napp!

gjuse blogg 1

 

gjuse blogg 2
gjuse blogg 3gjuse blogg 4


RSS - Kommentarer

Lämna en kommentar

Namn (required)

Epost (required)

Hemsida

Skicka kommentar